جستجوی
پیشرفته
  1. خانه
  2. آیا سلامت روح و جسم با هم مرتبطند؟
آیا سلامت روح و جسم با هم مرتبطند؟

آیا سلامت روح و جسم با هم مرتبطند؟

انسان های مجموعه ای از صفات روحی و جسمی خود هستند، این موضوع واضح است که مشکلات جسمی میتواند حال روحی مارا بر هم بزند و مشکلات روحی هم میتواند از لحاظ جسمی ما را مشوش کند. در کنار سبک زندگی سالم، داشتن قلبی سرزنده که سالهای دراز عمر به شما کمک کند، روحیه شاداب ، هم موضوع حائز اهمیتی است.

جسم و روح زبان یکدیگرند
بین سلامت جسمی و سلامت روان یک تعامل پیچیده وجود دارد که ناشی از تعامل استروژن و دوپامین است. دوپامین که گاهی به نام هورمون شادی هم نامیده می شود، در تعامل با استروژن میتواندی تاثیرات مثبت و منفی ای روی سلامتی جسم و روان افراد بگزارد.

نمونه ی دیگری از تغییرات هورمونی که بر سلامت روان تأثیر زیادی می گذارد شامل تغییرات استروژن و سروتونین است، در برخی از زنان افت استروژن در پایان دوره ی قاعدگی آن ها باعث افت سروتونین و هورمون های شادی بخش در مغز می شود که می تواند به علائم افسردگی کمک کند.

فقط هورمون های جنسی با سلامت روان مرتبط نیستند. بلکه مشخص شده است که هورمون های متابولیک مثل انسولین، کورتیزول، لپتین و غیره نیز بر طیف گسترده ای از بیماری ها موثرند.

چطور سلامت روان بر جسم تاثیر می گزارد؟

مطالعات مختلف نشان داده که بیماری های روانی میتواند سرعت پیری بولوژیکی را افزایش دهد. یکی از بیماری های روانی به نام اسکیزوفرنی به پیری و کاهش امید به زندگی مربوط است. البته لازم به ذکر است که این تحقیقات لزوما برای همه افراد صدق نمی کند؛ این یعنی اگر کسی افسردگی داشته باشد لزوما به معنای ایجاد مشکلات دیگر در وی نیست.

آنچه مطالعات اخیر نشان می‌دهد این است که؛ بیماری ‌های روانی میتوانند به روش‌ های مختلف با پیری زودرس مرتبط باشند. به مثال های زیر توجه کنید:

بسیاری از مشکلات سلامت روان و استرس ناشی از آن ها می تواند خواب را مختل کند، و به مرور زمان به سلامت جسمی آسیب برساند.

استرس می تواند باعث افزایش مزمن سطوح کورتیزول شود که می تواند تقریباً هر عملکرد بدن از جمله عملکرد سیستم گوارشی، سیستم ایمنی، سیستم قلبی عروقی و حتی سیستم تولید مثل را مختل کند.

چگونه سلامت جسم و روان خود را حفظ کنیم؟

در نتیجه ی تمام تحقیقات در مورد تعاملات بین سلامت جسم و روان یک حقیقت وجود دارد: بدن و مغز هر دو به شدت به تغییرات واکنش نشان می دهند.

این سازگاری و ارتباط تا حدی بالاست که می تواند منجر به بروز بیماری های جدی جسمی و روحی بشود. در عین حال، قسمت خوب ماجرا این است که از این سازگاری و ارتباط می توانید در مسیر سلامت و بهبود شرایط نیز استفاده کنید. همانطور که مشلات روانی و استرس می تواند سلامت جسمی شما را تهدید کند، آرامش و شادی می تواند محرکی برای بهبود مشلات جسمی شما باشد! ورزش کنید، رژیم غذایی مفید و سالم داشته باشید، خود را در معرض اخبار و حوادث ناگوار قرار ندهید و با تهیه ی فهرستی از کارهایی که شما را شاد می کند و احساسات مثبت در شما ایجاد می کند بخشی از روز خود را به شاد بودن اختصاص دهید.

  • اشتراک گذاری:

دیدگاه خود را درج کنید